Sivut

tiistai 15. lokakuuta 2013

Vaalea kakkupohja / Ljust tårtbotten


Tän reseptin mukaan yleensä leivon. Voin takia tästä pohjasta tulee kestävä ja tanttu, ei semmost höttöstä kun tavis pohjasta.
Jos haluaa tavallisen pohjan voi jättää voin kokonaan pois ja vähentää jauhojen määrä 15 grammalla.

kananmuna 250 g
sokeri 135 g
vaniljasokeri 15 g
voi, suletettuna 50 g
vehnäjauho 165 g

Lämmitä vesihauteessa koko ajan vatkaten kananmunat ja sokeri 65 asteeseen,
Jatka vatkamista koneessa noin 10-12 min kunnes kuohkeeta ja vaaleeta.
Sekoita pieni osa vaahtosta sulatetun voin kanssa.
Siivilöi jauhot kananmunavaahtoon, ja sekoita varovasti joukkoon.
Lisää lopuksi voi-vaahto.
Paista 180 asteessa noin 30 min.


Jag bakar nästan alltid tårtbottnarna enligt detta recept. Bottnen håller bättre ihop pga smöret och är inte lika fluffigt lätta som vanliga tårtbotten.
Om man vill baka ett vanligt botten kan man lämna bort smöret och minska mjölmängden med 15 gram.

ägg 250 g
socker 135 g
vaniljsocker 15 g
smör, smält 50 g
vetemjöl 165 g

Värm ägg och socker i vattenbad under ständig vispning till 65 grader.
Fortsätt vispa i maskin ca 10-12 min, tills fluffigt och ljust.
Blanda en liten del av fluffet med smöret.
Sikta vetemjöl i äggsockret och vänd i försiktigt.
Blanda till sist i smör-äggblandningen.
Grädda i 180 grader ca 30 min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti