Sivut

torstai 25. huhtikuuta 2013

En sådan här tårta denna gång...  Tårtan har chokladbotten och är fylld med bärmousse.

Tällainen kakku tällä kertaa... Kakussa on suklaapohja ja täytteenä marjamousse.




Recept

Chokladbotten / Suklaapohja

 ägg / muna 250 g
 socker / sokeri 140 g
 vaniljsocker / vaniljasokeri 20 g
 kakaopulver / kaakaojauhe 30 g
 vetemjöl / vehnäjauho 90 g
 potatismjöl / perunajauho 50 g 
 bakpulver / leivinjauhe 1 tsk / tl
 smör / voi 50 g 


Värm ägg och socker till 80 grader i vattenbad under ständig vispning. Vispa med elvisp ca 10 min tills smeten kallnat och blivit ljus och fluffig. Smält smöret och blanda i en liten del av äggsmeten, ställ åt sidan. Sikta de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Rör ner smörsmeten. Baka i 190 grader ca. 30 min.

Lämmitä munat ja sokeri 80 asteeseen vesihauteessa koko ajan vatkaten. Vatkaa sähkövatkaimella n. 10 min kunnes massa on kylmä ja kuohkea. Sulata voi ja sekoita joukkoon pienen määrän munamassaa. Siivilöi kaikki kuivat aineet ja sekoita varovasti munamassaan. Sekoita joukkoon voiseos. Paista 190 asteessa n. 30 min.

Bärmousse / Marjamousse

grädde / kerma 300 g
mascarponeost / mascarponejuusto 200 g
socker / sokeri 1/2 - 1 dl
gelatinblad / liivatelehti 6 st / kpl
bärpuré / marjapyree  2 dl 
vaniljsocker / vaniljasokeri 1 msk / rkl
citronsaft / sitruunamehu 1/2 dl

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa grädden, blanda i maskarponeost, bär och socker. Koka uoo citronsaften och blanda i gelatinbladen, rör tills allt smultit. Häll ner gelatinet i en tunn stråle i massan under ständig vispning. 
Fyll tårtan

Pistä liivatelehdet kylmään veteen. Vatka kerma, sekoita joukkoon maskarponejuusto, marjat ja sokeri. Kiehauta sitruunamehu ja sekoita joukkoon liivatelehdet, sekoita kunnes ne ovat täysin sulanneet. Sekoita liivatteet massan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
Täytä kakku






Jag skar den fyllda tårtan i två delar och fryste ner ena halvan.

Leikkasin kakun kahteen osaan ja toinen puolikas meni pakkaseen.




Smörkräm / Voikreemi 




Dekorerad med marsipanros och pärlband i kristyr.

Koristelin marsipaaniruusulla ja helminauhat tein pikeerillä.

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis kakku ja hyvä idea tuo kakun jakaminen kahdeksi. Olet taitava ja selvästi oikealla alalla. Tervetuloa blogimaailmaan :D

    VastaaPoista